29 Ocak 2019 Salı

İyi bir Avrupa Gelişim Planı Yazmak (European Development Plan)

İyi bir Avrupa Gelişim Planı nasıl yazılır?

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Erasmus+ KA1 projelerinde kurumlar için başvuru formunda yer alan ve kurumun ihtiyaç ve hedeflerinin Avrupalılık boyutunda düşünülerek hazırlanması gereken bu planı yazarken nelere dikkat etmeliyiz?
Avrupa Gelişim Planı örneği, nasıl olmalıdır, nelere dikkat edilmelidir?





KA1 Uygulamaları için iyi bir Avrupa Kalkınma Planı yazmak için;

Öğretmenler sık sık Erasmus + programındaki KA1 başvurularında Avrupa Kalkınma Planını hazırlama konusunda ipuçlarını soruyorlar. Bu yüzden iyi bir Avrupa Kalkınma Planının altı en önemli özelliğini vurgulamaya karar verdim.
Tavsiye # 1: Okulunuzun uluslararasılaşmasını düşünün. Avrupa Kalkınma Planı geleceğiniz hakkında. Uluslararası projelere nasıl dahil olmak istersiniz? Öğretmenleriniz arasında uluslararası projelere katılmak için ortak bir anlaşma var mı? Uluslararasılaştırma öğrencilerinize, öğretmenlerinize, ebeveynlerinize ve yerel topluma ne getirecek? Uluslararası işbirliği okulunuzun kalitesini nasıl artıracak? Yönetiminizden destek alıyor musunuz? Uluslararasılaştırma için dileğinizi belirtmeniz yeterli değil. Uluslararasılaşma olasılığını farklı açılardan değerlendirmek için okulunuzda verimli bir tartışmaya ihtiyacınız var. Farklı kalkınma tartışmalarının, çalıştayların veya kilit paydaşlarla yapılan görüşmelerin bulgularına dayanarak hazırlanırsanız, Avrupa Kalkınma Planınızın kalitesi daha yüksek olacaktır.
Tavsiye # 2: Gerçekçi olun. Okulunuz henüz uluslararası hareketlilik veya diğer uluslararası projelerle ilgili herhangi bir deneyime sahip değilse, o zaman 1 yılda diğer ülkelerden 25 okul ile işbirliği kuracağınızı yazmak akıllıca olacaktır.
Yavaş yavaş git. Bir mobilite projesi ile başlayın ve değerlendiricilere ilk mobilite projenizin bir ek proje için yeni bağlantılar kurmanızda nasıl yardımcı olacağını söyleyin. Mevcut yeterlilikleriniz ve deneyiminizle ne kadar yapabileceğinizi bilmek önemlidir. Aksi takdirde, değerlendiriciler, planı yerine getirmenizin muhtemel olmadığı iddiasıyla Avrupa Kalkınma Planınıza daha düşük puanlar verecektir.
Tavsiye # 3: Somut olunuz. Aşağıdaki iki cümle arasındaki farkı söyleyebilir misiniz? Öncelikle uluslararası işbirliğimizi artıracağız ve okulumuza birçok iyi uygulama getireceğiz. İkinci olarak, 3 farklı ülkede 3 farklı uluslararası ortakla öğreneceğimiz girişimcilik için 3 yenilikçi öğretim yöntemi sunarak girişimcilik öğretme yeteneğimizi artıracağız.
İlk ifade farklı yorumlara izin verir ve değerlendiricinin planınızı nasıl anlayacağını asla bilemezsiniz. Buna karşılık, ikinci ifade kesin verilerle çok daha somut. Değerlendiriciniz ne elde etmek istediğinizi net bir şekilde görür.
Tavsiye # 4: Planınızın Avrupa boyutuna dikkat edin. Başka bir ülkeye gidersiniz, çünkü kendi ülkenizde alamayacağınız bir deneyim istersiniz. Başvurunuzda, kendi ülkenizde alamayacağınız bir mobilite projesiyle tam olarak ne alacağınızı yazmayı unutmayın. Yumuşak becerilerin geliştirilmesi konusunda Erasmus + kursuna gideceğinizi yazarsanız, değerlendiricileriniz ülkenizde böyle bir kursa varabileceğiniz iddiasıyla size daha düşük puanlar verebilir. Bu yüzden uluslararası bir kursa ne bulabileceğiniz konusunda güçlü bir tartışmaya ihtiyacınız var. Örneğin, daha fazla uluslararası proje için yeni bağlantılar, başka bir ülkedeki farklı kurumların çalışma ziyareti, diğer katılımcılarla en iyi uygulama alışverişi vb.
Tavsiye # 5: Bütün takımı bir Erasmus + kursuna göndermek gerçekten gerekli mi? Erasmus + kurslarının amaçlarından biri, gelecekteki projeler için katılımcılar arasında iyi ağlar oluşturmaktır. Yani bir kursa 18 öğretmen grubunu gönderirseniz, ağınızı artıramazsınız. Bu durumda, kurs sağlayıcınızla ısmarlama bir kurs için pazarlık yapabilirsiniz. Bununla birlikte, özel bir kursa neden ihtiyacınız olduğuna dair güçlü argümanlar yazın. Örneğin, belki de okulunuz öğrenciler için yeşil yeniliklerle ilgili özel bir disiplinlerarası proje geliştirmek istemektedir ve tüm ekibiniz böyle bir projeyi uygulamak için ek yeterliliklere ihtiyaç duymaktadır.
Tavsiye # 6: Yayılması konusunda iddialı olun. Mobilite projesi sadece sizin için değil. Aynı zamanda yerel topluluğunuz ve tüm okul için. Bu nedenle, bilgiyi mümkün olduğu kadar yaygınlaştırmak için bazı ciddi yayma eylemleri planlayın. Diğer meslektaşlarınızla, ebeveynlerle veya öğrencilerle yapılan bir atölye çalışması mobilite projenize değer katabilir. Hareketlilik projeniz hakkında birkaç makale yazın, video kaydedin ve en önemlisi bilgiyi uygulamanıza uygulayın.

Başvurularınızda başarılar diliyorum. Uluslararası öğrenme deneyimi, profesyonel ve kişisel gelişim için en iyi kaynaklardan biridir. Öyleyse cesaretli olun ve uluslararası işbirliğiniz için daha fazla seçenek içerecek kaliteli bir Avrupa Kalkınma Planı oluşturun.

Blanka Tacer




erasmus+ , avrupa gelişim planı örneği, european development plan sample, avrupa gelişim planı, ab projeleri, erasmus, KA1, KA2, gelişim planı, ab projesi nasıl yazılır, 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder